Server Virtualisatie

Wat is Server Virtualisatie

Server Virtualisatie maakt het mogelijk verschillende operating systemen op slechts één virtuele server te laten draaien. Dit vermindert beheer en onderhoud van meerdere, kwetsbare en kwa capaciteit marginaal benutte computersystemen, tot slechts één enkele machine. Reductie van kosten is het gevolg. Doe meer, met minder! Server virtualisatie geeft een efficiëntere IT infrastructuur tegen lagere kosten.

Met een gevirtualiseerd serverplatform kunt u sneller veranderingen en vernieuwingen doorvoeren binnen de ICT infrastructuur en hierdoor kan uw organisatie sneller inspelen op veranderingen in de markt. Het uitrollen van een nieuwe server is niet meer dan enkele muisklikken waardoor u sneller de beschikking heeft over nieuwe servers voor nieuwe projecten.

thumb_server_virtualization_lrg

Citrix Provisioning Services

Met de Citrix Provisioning technologie is het testen van software toepassingen of onderhoud installaties minder bedrijfskritisch omdat u in geval van een onverwacht resultaat gewoon terugrolt naar de laatste productie image. Een gecontroleerde OTAP procedure is het gevolg. Meer over de werking van Citrix Provisioning Services: Solution Brief – Citrix Provisioning Server

Voordelen

  • Verbeterd gebruik van beschikbare resources (mensen, ruimte en energie)
  • Grotere flexibiliteit in het leveren van diensten
  • Vereenvoudigde back-up procedure en een verbeterde disaster-recovery procedure
  • Platform onafhankelijkheid en verlaagde onderhoudskosten
  • Via Citrix Provisioning Services een eenvoudige OTAP procedure

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van Server Virtualisatie?

Bel ons nu (071) 362 72 92 voor een vrijblijvend gesprek!