Desktop Virtualisatie

Wat is Desktop Virtualisatie

Met Desktop Virtualisatie wordt het werkstation-OS verplaatst van het lokale werkstation naar het datacenter. Daar wordt het gehost binnen de virtuele infrastructuur. Deze virtuele infrastructuur wordt draait op een virtualisatie oplossing als VMware ESX, Citrix XenServer of Microsoft Hyper-V.

DesktopVirtualization

Hosted Shared Desktops

Een gepubliceerd bureaublad op een Server-based Computing omgeving. Gebruikers krijgen een bureaublad, die kan lijken op Windows 7. Deze desktop wordt gedeeld door alle gebruikers op de server. Hoewel we beperkingen op het gebruik kunnen  configureren blijft het risico dat gebruikers een (kleine) impact op de performance van de server, en dus elkaar, kunnen hebben. Voordeel is dat veel gebruikers  van dezelfde desktop gebruik maken.

Hosted Virtual Desktops

Een Windows 7/XP desktop draait als een virtuele machine waar een gebruiker via een verbinding op afstand gebruik van maakt. De desktop van een individuele gebruiker wordt niet beïnvloed door desktopconfiguraties van andere gebruikers. Beschouw dit als een (1)gebruiker op een (1) desktop. Er zijn veel smaken voor van gehoste virtuele desktop-model, maar ze bevinden zich allemaal binnen het datacenter.

Toepassingsmogelijkheden van Desktop Virtualisatie

Een reeks van business uitdagingen zorgt er voor dat IT afdelingen steed vakers naar Desktop Virtualisatie kijken. XenDesktop met Flexcast technologie helpt IT afdelingen uitdaging voor uitdaging. Onderstaand de belangrijkste trends die de adoptie van virtuele desktops versnellen en de belangrijkste toepassingen die nu al met Desktop Virtualisatie ingevuld worden.

use cases desktop virtualization

GRATIS Workshop: Desktop Virtualisatie

Omdat wij dit jaar 20 jaar bestaan willen wij graag onze expertise op het gebied van Desktop Virtualisatie met u delen. Daarom nodigen wij u graag uit voor een GRATIS workshop Desktop Virtualisatie. Thema’s die zullen worden behandeld: Hosted Shared Desktop vs Virtualised Desktops, BYOD en desktop virtualisatie en Mobiel werken. Geïnteresseerd? Schrijf u snel in, want de plaatsen zijn beperkt.