Applicatie Virtualisatie

Wat is Applicatie Virtualisatie

Bij applicatie virtualisatie worden applicaties niet geïnstalleerd op de werkplek maar worden vooraf ingepakt en bewerkt tot een virtuele file die via streaming software aan de desktop worden aangeboden. Dit kan zowel naar hosted desktops (Microsoft Terminal Servers of Citrix XenApp servers) maar ook rechtstreeks naar de PC van de gebruiker.

Iedere applicatie heeft haar eigen virtuele omgeving met eigen files, registry keys en ini-files. Hierdoor kunnen applicaties die normaal met elkaar conflicteren toch naast elkaar gebruikt worden.

Deze applicatie-files worden door middel van streaming technologie (vergelijkbaar met het beluisteren of bekijken van een audio- of videostream op het Internet) zo optimaal mogelijk naar de werkplek verzonden. Alleen datgene dat de applicatie nodig heeft wordt gestreamed. Overige functionaliteit wordt gestreamed op het moment dat de applicatie dat nodig heeft.

De 5-voordelen van Applicatie Virtualisatie

• Applicaties kunnen draaien op elk device, ongeacht het besturingssysteem
• Nieuwe / bijgewerkte apps vereisen niet dat het device waarop ze draaien ook geüpgrade moeten worden
• Wijzigen van de hardware heeft geen invloed op de prestaties van applicaties binnen een VDI
• Applicaties kunnen snel worden ingezet vanaf een centrale locatie; installatie op apparaten is niet nodig
• Belangrijke systeem upgrades worden centraal ontwikkeld en op afstand ingezet, bespaart enorme hoeveelheden tijd en geld (vooral met belangrijke systemeen upgrades, zoals de overgang van Windows XP naar Windows 7)

Download Solutions Brief: Microsoft Office & Citrix XenApp