Virtualisatie

Verlaag uw IT kosten met Virtualisatie

Eigentijdse organisaties willen een effectieve en efficiënte IT infrastructuur zonder escalerende kosten. Virtualisatie biedt een strategische manier om de performance van de bestaande infrastructuur te verbeteren, het flexibeler te maken terwijl support- en onderhoudskosten worden verlaagd.

Square One Solutions houdt bij haar aanpak rekening met de levenscyclus van de oplossing alsmede de lange termijn impact van het ondersteunen van de omgeving. In nauwe samenwerking met de klant volgt Square One Solutions een doordacht 5-stappen model, inclusief proof-of-concept, om de voordelen van virtualisatie te demonstreren. Meer informatie over het beproefde Square One Solutions  5-stappen model

server-virtualization-network-virtualization

Top 5 redenen om virtualisatie te adopteren:

 1. U haalt meer uit uw hardware
  Door af te stappen van het oude model om voor iedere applicatie een server te gebruiken, wordt hardware beter benut. Dat betekent dat bedrijven sneller kunnen reageren wanneer er meer capaciteit moet worden ingezet, zonder hiervoor nieuwe hardware aan te schaffen.
 2. De bedrijfscontinuïteit verbetert
  Virtualisatie helpt MKB-bedrijven bij het elimineren van geplande downtime en biedt de mogelijkheid sneller te herstellen van een ongeplande storing. Daarnaast biedt het mogelijkheden om complete virtuele omgevingen te migreren en back-uppen, zonder onderbreking van de bedrijfsprocessen
 3. Het beheer verbetert 
  Het beheer van infrastructuren is tijdrovend. Ongeveer 70 procent van het IT-budget wordt besteed aan het managen van bestaande applicaties waardoor maar 30 procent beschikbaar is voor innovatie. Met virtualisatie kunnen MKB-bedrijven hun infrastructuur centraal beheren en arbeidsintensieve handelingen automatiseren, waardoor tijd wordt bespaard en de kans op menselijke fouten afneemt. 
 4. U krijgt de beschikking over disaster recovery-mogelijkheden
  Door servers te consolideren kan het IT-personeel de overgebleven capaciteit inzetten voor het repliceren van de omgeving, zonder hiervoor duizenden euro’s uit te geven
 5. U bespaart tijd
  IT-personeel krijgt meer tijd zich bezig te houden met het ondersteunen van de business of ontplooien van nieuwe bedrijfsinitiatieven doordat het minder tijd kwijt is aan serverbeheer, patches of andere routinematige taken. 

Business Benefits

Virtualisatie betekent besparing op hardware, maar ook op operationele kosten die komen kijken bij het onderhouden van de business. Virtualisatie geeft MKB-bedrijven meer slagkracht, terwijl daarnaast kosten worden bespaard.

Welke Virtualisatie oplossingen zijn voor uw organisatie interessant?

Bel ons vandaag nog: 071 362 72 92 een maak een afspraak voor een gratis Assessment.