Netwerkbeveiliging

De sleutel tot bescherming

netwerkbeveiligingNetwerkbeveiliging is voor elk bedrijf een belangrijk aandachtspunt. Denk daarbij aan het beschermen van servers, PC’s en laptops voor virussen. Maar ook het beschermen van bedrijfsdata en er voor zorgen dat werknemers op een veilige manier toegang krijgen tot de bedrijfsapplicaties is onderdeel van een integraal beveiligingsplan. Een goede netwerkbeveiliging is voor elk bedrijf van essentieel belang voor hun business continuity. Het geeft werknemers een omgeving om optimaal en veilig te kunnen functioneren.

Square One Solutions is leverancier van verschillende beveiligingsproducten. Dit betreft hard-en software die bijdraagt aan een aanzienlijk mate van verbetering van de informatiebeveiliging binnen u organisatie.

2-Factor of 3-factor Authenticatie

Elke vorm van authenticatie zonder de transmissie, verificatie en afronding met behulp van een wachtwoord. De term sterk authenticatie kan dan worden gebruikt zolang onderstaande wordt gebruikt:
1.Something you know (username/password/PIN)
2.Something you have (Credentials zoals Cards/Tokens/Mobile phone)
3.Something unique about your appearance or person (Biometrisch aspect zoals vingerafdruk/Iris scan)

“True” Multi-factor authenticatie vereist het gebruik van elementen uit twee of meer categorieën. Het leveren van een gebruikersnaam (‘iets wat de gebruiker weet “) en wachtwoord (meer van’ iets wat de gebruiker weet”) is nog steeds single factor authenticatie, ondanks het gebruik van meerdere stukken van verschillende informatie. Een voorbeeld van echte multi-factor authenticatie is vereist dat de gebruiker een Smart Card in te voegen in een Smart Card Reader (iets wat de gebruiker heeft) en voer een wachtwoord (iets wat de gebruiker weet). Die een geldige vingerafdruk (iets wat de gebruiker is) via biometrische vingerafdruklezer zou nog een derde factor.

Technologieën verbonden met sterk authenticatie:
• SMS authenticatie en One Time Password (OTP) systemen
• Challenge – Response systemen
• PKI systemen
• Single Sign On (SSO)

Antivirus

Antivirussoftware is een computerprogramma dat schadelijke software zoals virussen en wormen opspoort, en voorkomt en actie onderneemt om deze te verwijderen of onschadelijk te maken. U kunt uw computer beschermen tegen virussen door antivirussoftware te gebruiken

Computervirussen zijn softwareprogramma’s die de werking van uw computer verstoren gegevens registreren, beschadigen of verwijderen; of zich verspreiden naar andere computers, en over het gehele internet.

Om de laatste virussen te voorkomen moet u uw antivirussoftware regelmatig bijwerken. U kunt de meeste antivirussoftware zo instellen dat deze automatisch updates uitvoert.

Download Whitepaper: Authentication_Best_Practices

Gerelateerde items