Microsoft Inspire

“Microsoft Inspire” – Voor de 1ste keer is de wereldwijde partnerconferentie van Microsoft onder haar nieuwe naam gehouden. stadiumGedurende een week kwamen alle internationale Microsoft-partners, dit jaar ongeveer 17.000 gasten uit 140 landen, bijeen in Washington, DC voor een update van het laatste nieuws van Microsoft.

Voor ons natuurlijk een belangrijke gebeurtenis met veel indrukken en spannende nieuwe inzichten in Office 365, Skype for Business, Sharepoint en het nieuwe Microsoft 365. We vatten onze indrukken exclusief voor u samen.

Een van de meest inspirerende hoogtepunten was absoluut de “Vision Keynote” van Microsoft CEO Satya Nadella over de toenemende digitalisering, waarbij elk wezenlijk onderdeel van de maatschappij en de economie getransformeerd wordt door digitale technologie.

Satya Nadella

Taken veranderen, de manier waarop teams met elkaar omgaan, communiceren en samenwerken. De digitale verandering en de bijbehorende transformatie van traditionele werkvormen dwingt veel bedrijven te reorganiseren. Bedrijven zoals Microsoft ondersteunen digitalisering en richten de ontwikkeling van de moderne werkplek op – met flexibele en wendbare oplossingen die mobiel zijn, web-based en in de cloud. Het samenvoegen van individuele producten in holistische digitale oplossingen bepaalt ook de toekomst van een bedrijf, economie en de samenleving als geheel.

Het doel is om elke persoon toegang te geven tot een verscheidenheid aan toepassingen en tools die hem of haar in staat stellen om te allen tijde, vrijwel overal met maximale flexibiliteit en veiligheid, te werken. Interesse om meer te weten? U vindt deze keynote, evenals andere visie-keynotes en sessies online.

De CEO van Microsoft had ook interessante nieuws en demo’s. De grootste aankondiging is de lancering van Microsoft 365. Het nieuwe subscription-based abonnement biedt optimale oplossingen, waaronder Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security. Microsoft 365 wordt aangeboden in twee versies, “Business” en “Enterprise”, om creativiteit, eenvoud, teamwork en beveiliging te stimuleren.

Volgens Kirk Koenigsbauer, Microsoft’s Corporate Vice President voor het Office-team, betekent Microsoft 365 ‘een fundamentele verschuiving in hoe we zullen ontwerpen, bouwen en naar de markt gaan om de behoeften van onze klanten aan te passen aan een moderne werkplek’. Microsoft 365 zal beschikbaar zijn voor het publiek Preview in augustus 2017. Kijk hier voor meer informatie over Microsoft 365.

De moderne werkplek zit in de lift – “Office 365” is geïntegreerd in “Microsoft 365”. Microsoft richt zich met name op oplossingen voor de moderne digitale werkplek van de toekomst – en minder op individuele producten. Verschillendebedrijfssegmenten groeien samen om Microsoft-klanten precies te voorzien van wat ze nodig hebben op hun werkplek – een efficiënt platform voor alles. En deze diensten komen steeds meer uit de cloud – in de vorm van het nieuwe licentiemodel “Microsoft 365”.

Bent u geinteresseerd in Moderne Werkplekken? Bel ons vandaag (071) 362 72 92 of schrijf u alvast in voor  het evenement dat dat wij samen met Microsoft  in Oktober organiseren, Meer info volgt…

Microsoft 365 onthuld door Microsoft CEO Satya Nadella

Microsoft 365 onthuld door Microsoft CEO Satya Nadella

Microsoft CEO Satya Nadella onthulde vorige week tijdens het wereldwijde partner evenement Microsoft Inspire het nieuwe Microsoft-aanbod, Microsoft 365.

Microsoft 365 combineert Office 365, Windows 10 en EM+S (Enterprise Mobility + Security) en is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van een veranderende werkomgeving – waarbij een organisatie teams kan hebben die geografisch verspreid zijn over locaties of waar werknemers meer van de technologie verwachten die ze gebruiken – evenals bedrijven in het algemeen, ongeacht  omvang, die te maken hebben met een landschap dat steeds complexer wordt.

Microsoft 365 bestaat uit twee versies:

Microsoft 365 Business

Microsoft 365 Business is speciaal ontwikkeld voor MKB-klanten, en ontworpen om:

– meer bereiken ; door de connectie tussen medewerkers en klanten en leveranciers te verbeteren en werknemers in staat te stellen om overal op elk device te werken.

– Beschermen van gegevens op ieder apparaat, met ”altijd aan”  beveiliging.

– Vereenvoudiging van opzet en beheer van medewerkers devices en -diensten, door het aanbieden van één IT-console.

Beschikbaar in een openbare preview vanaf 2 augustus 2017, wordt Microsoft 365 Business algemeen beschikbaar in het najaar van 2017.

Microsoft 365 Enterprise

Microsoft 365 Enterprise is ontwikkeld voor grote organisaties, die Office 365 Enterprise, Windows 10 Enterprise en Enterprise Mobility + Security integreren, waarmee organisaties kunnen:

– Ontdek de creativiteit door middel van betere samenwerking, ondersteund door tools die AI en machine learning gebruiken.

– Profiteer van het breedste scala aan apps en services, geleverd via een teamwork toolkit, en geef medewerkers flexibiliteit en keuze in hoe u kunt verbinden, delen en communiceren.

– Vereenvoudiging van IT-voorziening door een verenigd beheer te creëren tussen gebruikers, apparaten, apps en services.

– Het helpen van de bescherming van gegevens en intellectuele eigendommen met ingebouwde intelligente beveiliging.

Microsoft 365 Enterprise is vanaf 1 augustus 2017 beschikbaar als twee plannen, Microsoft 365 E3 en Microsoft 365 E5.

Hans de Vlieger zegt: ‘Microsoft’s missie is ‘Empower every person and every organization on the planet to achieve more’ – en Microsoft 365 zal hier zeker bij helpen! “Het is fantastisch nieuws voor bedrijven, en we zijn verheugd dat Microsoft nu volledige details heeft aangekondigd, en Microsoft 365 Enterprise zal vanaf augustus 2017 en Business vanaf de herfst beschikbaar zijn.”

Meer informatie over Microsfto365? Bel ons (071) 362 72 92 of email solutions@square1.nl

Herinnering: Citrix Subscription Advantage wordt op 1 juli stopgezet. Bent u er klaar voor?

Herinnering: Citrix Subscription Advantage wordt op 1 juli stopgezet. Bent u er klaar voor?

Zoals in november 2016 aangekondigd stopt Citrix per 1 juli met Subscription Advantage en houdt de introductie van de Citrix Customer Succes Services (CSS) enkele belangrijke wijzigingen in:

 • Met ingang van 1 januari 2017 was de Software Advantage (SA) voor nieuwe klanten al niet meer leverbaar.
 • Voor bestaande klanten is het niet meer mogelijk om uitbreidingen en renewals met SA te bestellen na 30 juni 2017.
 • Citrix zal de huidige support wijzigen in de Citrix Customer Succes Service welke zal bestaan uit Select, Priority en Priority Plus.
 • Software Maintenance zal worden vervangen door Select en is verkrijgbaar vanaf 1 Januari 2017.
 • Subscription Advantage (SA) wordt op 1 juli 2017 stopgezet en CSS wordt verplicht voor software.
 • Bestaande SA-contracten blijven lopen tot aan de normale vervaldatum.

Voor klanten met een Software Maintenance (Select) contract software start Citrix op 24 juli 2017 een Priority en Priority Plus aanbieding. Meer informatie hierover volgt later, bijvoorbeeld wie ervoor in aanmerking komt en wat de voorwaarden, tarieven en bestelmogelijkheden zijn. Tot het zover is, raden we u aan te upgraden naar Select. Klanten hebben Select namelijk sowieso nodig voor al hun software.

Aanbieding

Om het overstappen op Software Maintenance interessant te maken is er een Early Adopter-aanbieding. Deze loopt nog tot en met 30 juni 2017. Zo kunt u optimaal profiteren van CSS, met een speciaal upgradetraject naar Select. Wij adviseren u op vandaag nog contact met ons op te nemen om een voorstel te ontvangen.

Bel ons vandaag nog (071) 362 72 92 of email: solutions@square1.nl

 

Gebruik deze zomer goed, laat ons uw infrastructuur evalueren

Gebruik deze zomer goed, laat ons uw infrastructuur evalueren

Een goede IT infrastructuur is voor bedrijven van cruciaal belang bij het realiseren van de verschillende bedrijfsdoelstellingen. Square One Solutions heeft de kennis en ervaring om u te adviseren en samen met u werkplekconcepten te ontwerpen die aansluiten bij uw organisatie. Hoe kan IT bijdragen aan het succes van de organisatie, hoe ziet de huidige infrastructuur eruit, hoe ervaren de medewerkers de IT en andere vragen passeren hierbij de revue. Hiervoor hebben wij 2 nieuwe diensten ontwikkeld:

Workshop Cloud Migratiethumbnail cloud migratie workshop

Hierbij starten we met een inventarisatie van uw huidige omgeving en bespreken we uw ambities. Deze vertalen wij vervolgens naar een interactieve workshop waarbij wij de verschillende mythes & mogelijkheden schetsen en deze afzetten tegen de bedrijfsdoelstellingen.
Download de Square One Solutions propositie: Square One Solutions – Workshop Cloud Migratie

Cloud & Infrastructure Assessmentthumbnail cloud&infrastructure assessment

Na een ‘cloud migratie workshop’, kan Square One Solutions voorzien in een ‘Cloud & Infrastructure Assessment’. Hierin onderzoeken we gezamenlijk de verschillende opties. Denk hierbij aan mogelijkheden van ‘self service’ waarbij er gedelegeerde controle plaatsvindt op applicatie en gebruikers niveau. Vragen als ‘is IAAS een reële optie en wat zijn dan de voor en nadelen’, ‘wat voor SAAS applicaties draaien er binnen het applicatie landschap?’, ‘on, off – premise of hybride?’ en legio andere vraagstukken.

Download de Square One Solutions propositie: Square One Solutions – Cloud & Infrastructure Assessment

Meer informatie hoe wij u deze zomer kunnen helpen?

Bel ons: 071 – 362 72 92

 

Surface Book: gemaakt voor professionals!

Surface Book: gemaakt voor professionals!

Surface Book, de ultieme laptop. Nu krachtiger dan ooit.

Surface Book is een hybride laptop met een afneembaar scherm en is gemaakt om alle professionele software uit te voeren die je nodig hebt voor engineering, ontwerp en alles wat daar tussenin zit. De Surface Laptop is ontworpen voor Windows 10 S — gestroomlijnd voor beveiliging en superieure prestaties. De Surface Laptop is dun, licht en krachtig, met luxe aanrakingen en een perfecte balans tussen prestaties, draagbaarheid en accuduur.

U hoeft niet te kiezen tussen power en licht reizen.

Met maar 1,2 kilo biedt de Surface Laptop een ideale balans van beide, plus een lange accuduur. Intel Core-processors hebben 2x zoveel kracht als een MacBook Pro 13” met een optionele NVIDIA GeForce dGPU voor ongeëvenaarde grafische prestaties. En een batterijduur tot 12 uur voor het afspelen van video’s. Ervaar snellere, natuurlijkere navigatie op het levendige 13,5 inch PixelSense™ aanraakscherm. Meer ruimte voor uw ideeën met een edge-to-edge scherm en ultradunne randen.

Surface Book heeft geen enkele moeite met zware, professionele software.

Met de kracht en de mogelijkheid om deze software overal te gebruiken, zit je niet meer vastgenageld aan je bureau. Nu kun je altijd en overal creëren en de nieuwste versie van Windows 10 bevat altijd de meest recente beveiliging.

Square One Solutions is één van de Nederlandse Microsoft Surface Partners. Hierdoor kunnen wij alle Microsoft Surface modellen leveren en zijn wij een vertrouwd adres voor service en onderhoud.

Meer informatie? Bel ons voor een vrijblijvend gesprek of demo op 071-362 72 92

Bekijk hier de VIDEO:

 

Nieuw: RES ONE versie 10

Nieuw: RES ONE versie 10

RES heeft deze maand de nieuwe v10 versies van RES ONE Workspace, RES ONE Automation en RES ONE Identity Director uitgebracht. De nieuwe versies brengen nieuwe interfaces, tools, features en meer.

Enkele belangrijke vernieuwingen zijn:

RES ONE Workspace

Versimpel helpdesk troubleshooting met behulp van de nieuwe web-bases management portal
Nieuwe RES Reporting tool
Verbeterde applicatie beveiliging in Linux en Mac
Lees verder

RES ONE Automation

Nieuw en verbeterd API
Ondersteuning voor de nieuw Microsoft Agent +
Nieuw: Management Portal en Reporting Tool
Lees Verder

RES ONE Identity Director

Nieuw End User Self Service Portal & API
Ingebouwde reporting tool
Data maskering
Lees verder

De RES ONE Enterprise editie bestaat uit alle bovenstaande producten en geeft nu ook toegang tot een centrale console voor alle producten plus de RES ONE Identity Broker.

RES v10 demo aanvragen

Square One Solutions biedt als Trusted Advisor de mogelijkheid om middels kennis sessies  waarin onze technisch consultant de nieuwe features te laten zien en vragen te beantwoorden. Maak een afspraak per mail of bel ons op 071-362 72 92.

* RES ONE Service store heet tegenwoordig RES ONE Identity Director en de RES ONE Suite is omgedoopt tot RES ONE Enterprise.

Citrix XenApp en XenDesktop 7.13 nu beschikbaar

Citrix XenApp en XenDesktop 7.13 nu beschikbaar

Ontdek meer over XenApp en XenDesktop 7.13.

XenApp en XenDesktop 7.13 breiden de mogelijkheden van onze toonaangevende HDX-technologie verder uit met sterke verbeteringen qua gebruikerservaring en eenvoudige administratie. De gebruikers zullen merken dat hun sessies tot tienmaal zo snel reageren. Het totale bandbreedteverbruik is met maar liefst 60% verlaagd. De integratie met het pas uitgebrachte XenServer 7.1 zorgt voor significante verbeteringen in de provisioning, waardoor de opstarttijd van machines 25% sneller verloopt. Verder is er allerlei nieuws op het gebied van Citrix Smart Tools-services, securityfeatures en nog veel meer. Voor meer informatie over de laatste release kunt u zich registreren voor onze webinar waarin onze productexperts ingaan op de vele nieuwe mogelijkheden.

Highlights van deze release

 Geoptimaliseerde gebruikerservaring

 • Verbeterde sessie-interactiviteit en extra aanpassingsmogelijkheden bij veranderende omstandigheden, dankzij Adaptive Transport
 • Vereenvoudigde toegang met naadloos gepubliceerde Linux-applicaties voor gebruikers op elk device
 • Uitgebreide, high-end graphics dankzij uitgebreide AMD- and Intel Iris Pro GPU-integratie
 • Dynamisch schalen op basis van belasting met nieuwe Citrix Smart Tools

 Management en delivery van applicaties vereenvoudigd

 • Tot 60% minder bandbreedteverbruik dankzij verbetering van het Thinwire-protocol
 • Tot 23% sneller opstarten van virtual machines dankzij snellere provisioningservices
 • Stroomlijning van de administratie met eenvoudigere NetScaler-integratie en verbeterde sessiemonitoring in Director
 • Fijnmazige controle over het publiceren van afzonderlijke apps en desktops over verschillende machines heen met tagging van appgroepen
 • Veilige geautomatiseerde Citrix-implementatie op elke locatie, gebaseerd op best practices met Smart Tools

Extra flexibiliteit en verbeterde security

 • Hogere high availability en veerkracht van sites met verbeterde Local Host Cache-technologie
 • Optimalisatie van de volledige werkplek voor apps en desktops dankzij Workspace Environment Management
 • Proactieve diagnose en herstel van problemen in de omgeving met Smart Tools-controle
 • Blijf kwaadaardige aanvallen van malware voor met XenServer Direct Inspect API’s en BitDefender Hypervisor Inspection
 • Ontdek meer over de toekomst van ‘app layering’ na onze recente overname van Unidesk

Lees hier meer over de Release van XenApp en XenDesktop 7.13

Meer informatie? Bel ons voor een vrijblijvend gesprek of demo (071) 362 72 92

 

Microsoft Surface biedt gebruikers onbegrensde mogelijkheden!

Microsoft Surface biedt gebruikers onbegrensde mogelijkheden!

Innovatief product van Microsoft:
De spectaculair vormgegeven Microsoft Surface combineert innovatief design met fantastische specificaties. Het is nu het moment om op deze innovatieve manier van werken over te stappen.
Innovatief design:
Licht, sterk en met een hoge resolutie scherm – ontworpen om naar te kijken, aan te raken en op te schrijven.
Prestaties op topniveau:
Door de krachtige Intel® Core™-processoren presteren Surface devices optimaal. Beschikbaar in verschillende prestatieniveaus.
Breed inzetbaar:
Voor elke behoefte is er een geschikt Surface device. Ben je veel onderweg en gebruik je alleen de standaard apps of ben je juist op zoek naar een flexibel groot en krachtig device voor ultieme design prestaties.

Is uw Office365 omgeving beveiligd tegen ransomware?

Is uw Office365 omgeving beveiligd tegen ransomware?

Barracuda Essentials for Office 365 beschermt uw organisatie tegen geavanceerde e-mail gebaseerde aanvallen.

De e-mailbeveiliging identificeert e-mails van bekende spammers en bepaalt of domeinen die in e-mails ingebed zitten naar bekende spam- of malwaredomeinen leiden.

Barracuda Essentials is een gebruiksvriendelijke reeks van cloud-diensten die essentiële, meervoudig gelaagde beveiliging combineert met archiveringsmogelijkheden en back-up functionaliteit.
Security:  Optimale bescherming tegen ransomware, spam, virussen en phishing;
Backup: Eenvoudig en snel herstel voor Exchange Online, Onedrive for Business en SharePoint Online;
Archiveren: Cloud gebaseerde archiver voor e-mails welk overal toegankelijk is zelf wanneer Office 365 offline is;
Eenvoudige Migratie:Lokale PST bestanden naar Office 365 importeren en/of archiveren.

Wat u moet weten over Office 365 Back-up

Wat u moet weten over Office 365 Back-up

Het verlies van gegevens kan zelfs binnen cloud-gebaseerde applicaties optreden. Maar het hoeft niet zo te zijn.

75% van het verlies van gegevens te wijten is aan gebruikers die inhoud verwijderen. En dat is niet de enige bedreiging. Verwijderde items in Office 365 zullen na 14 dagen permanent verwijderd worden.

Heeft Microsoft Office 365 voldoende back-up mogelijkheden of staat u er alleen voor?

Lees het eBook “Wat u moet weten over Office 365 Back-up ebook” om het uit te vinden

Meer weten of een prijsopgave?

Bel ons (071) 362 72 92 of e-mail: solutions@square1.nl