VMware

VMware_newVMware heeft voor de Intel markt virtualisatie uitgevonden. Door deze nieuwe laag van virtualisatie wordt het mogelijk om applicaties en het onderliggende OS volledig onafhankelijk en gescheiden van de fysieke hardware te laten functioneren.

VMW-DGRM-MARKETECTURE-2013-113-LGVMware creëert namelijk virtuele hardware. Hierdoor kunnen organisaties flexibeler, eenvoudiger en efficienter hun bestaande resources inzetten en gebruiken. Met de huidige krachtige Intel servers kunnen gemakkelijk 20 Virtuele Machines op één enkele fysieke server worden geplaatst. De Virtuele Machines zijn volledig geisoleerd en kunnen dus geheel afzonderlijk van elkaar functioneren.

Deze zogenaamde Virtuele Machines zijn door de hardware onafhankelijkheid eenvoudig te verplaatsen tussen fysieke servers, ook al zijn deze servers onderling niet identiek aan elkaar. Het verplaatsen ervan is mogelijk zonder downtime van de Virtual Machine zelf, een techniek genaamd VMotion. Onderhoud aan de hardware of uitbreiding van de server kan dus plaatsvinden zonder downtime, aangezien de Virtuele Machines gewoon verplaatst kunnen worden.

Wilt u meer weten over VMware Virtualization en de Cloud?

Bel ons vandaag nog 071 362 7292 een maak een afspraak voor een gratis introductie van 30 minuten.