Microsoft

Square One Solutions is uw Microsoft Partner voor Virtualisatie, Desktop, Hosting, Server Platform, Systems Management en Unified Communications. Wij lopen voorop als het gaat om kennis van en ervaring met Office 365. Daarnaast doen wij veel migraties en implementaties van Microsoft Server, Remote Desktop Server (voorheen Terminal Server), App-V, Hyper-V, Exchange en System Center.

Microsoft Hyper-V

Windows Server 2012 Hyper-V is een geïntegreerd onderdeel van Windows Server 2012 Standard, en Datacenter edities en biedt een betrouwbaar platform voor virtualisatie van de serveromgeving. Door gebruik te maken van System Center Virtual Machine Manager is de Hyper-V omgeving bovendien nog beter te beheren.  Met Hyper-V wordt het beheer van virtuele machines verbeterd, maar worden ook andere typische IT-problemen aangepakt, vooral rondom servermigratie. Onder meer wordt Live Migration mogelijk zonder dat er dure en ingewikkelde Storage oplossingen aangeschaft hoeven te worden. Met Live Migration vindt het verplaatsen tussen fysieke servers plaats in milliseconden, waarmee migraties onzichtbaar worden voor gebruikers die met de server zijn verbonden.

Microsoft Exchange

E-mail is een veelgebruikt medium en daarmee cruciaal voor organisaties. Microsoft Exchange biedt gebruikers de mogelijkheid om bijna altijd toegang te krijgen tot business critical communicatiesystemen waar en wanneer dan ook. De huidige versie is Exchange 2013

Remote Desktop Services

Remote Desktop Services in Server 2012 is ten opzichte van Remote Desktop Services2008 wederom een grote stap vooruit. In het algemeen kan gesteld worden dat de applicatiecompatibiliteit, gebruikerservaring, multimedia performance en algehele performance sterk zijn verbeterd. Daarnaast vergroot Remote Desktop Services de mogelijkheden om applicaties en functionaliteit aan te bieden naar een Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI). In het bijzonder op beheer gebied zijn de RDS Services aanzienlijk gestroomlijnd onder meer door het gebruik van ProfileDisks.

Office365

Met Office 365 krijgen gebruikers niet alleen Office2013 Pro Plus maar ook:
  • E-mail en Kalender met Exchange Online: toegang tot e-mail, kalender en contacten vanaf elk soort device, inclusief anti-virus en anti-spam.
  • Websites en Samenwerking met SharePoint Online: toegang tot files en documenten, samenwerken met collega's en Microsoft Access functionaliteit.
  • IM en Online Meetings met Lync Online: chatten, online meetings en video conferencing, delen van de desktop en aanwezigheidsinformatie.
  • Office Web Apps: online variant van Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Er kan ook gekozen worden voor integratie met Office Professional Plus.