Waarom upgraden naar Citrix Xenapp 7.6 FP3

Onlangs heeft Citrix Feature Pack 3 voor Xenapp & Xendesktop uitgebracht. Met dit feature pack brengt Citrix verdere vernieuwing voor uw Xenapp of Xendesktop omgeving. Vijf redenen waarom u juist nu moet upgraden naar Citrix Xenapp 7.6 FP3
Windows 10 Support

Volledig in lijn met de release van Windows 10 door Microsoft brengt Citrix met FP3 ondersteuning voor Windows 10. Met een aangepast versie van de VDA (Virtual delivery Agent) zorgt deze release ervoor dat u nu ook Windows 10 virtuele desktops aan kunt bieden aan uw medewerkers. Andersom gezien, met de Citrix receiver voor Windows 10 is het nu mogelijk om applicaties aan een Windows 10endpoint aan te leveren.

Thinwire Technology

Kent uw organisatie medewerkers die verbinding maken vanuit een diversiteit aan locaties en met behulp van allerlei verbindingen (DSL/Koper/3g/4g) ? Indien ja, dan kent u vast het probleem dat, zeker over de langzaamste verbindingen, de performance nog wel eens te wensen over laat. Zeker als de verbinding niet heel stabiel is, er veel “pakketjes” wegvallen en de latency hoog is dan gaan medewerkers klagen. Citrix biedt nu met thinwiretechnology de mogelijkheid om ook een goede gebruikerservaring op de slechtste verbindingen te genereren.

More Control

Vanaf FP3 is er veel meer controle mogelijk op het gebied van performance, beheer en beveiliging. Zo kan FP3 ervoor zorgen dat toegang vanaf gejailbreaktedevices niet toegestaan is. Met FP3 wordt er ook meer controle geboden over de performance, er zijn verbeteringen doorgevoerd om “fallback” van video rendering naar de server te voorkomen waardoor de schaalbaarheid van de VDI omgeving niet meer in gevaar komt. Als laatste zijn er een aantal HDX templates toegevoegd welke het voor beheerders nog eenvoudiger maken om de omgeving te fine-tunen naar de gebruikerswens.

HDX Realtime optimization pack (vanaf FP2)

Voor bedrijven die Microsoft Lync of Skype for Business gebruiken brengt Citrix een aantal verbeteringen. Er zijn onder andere verbeteringen doorgevoerd omtrent het bandbreedtegebruik, de performance en de compatibiliteit. Het HDX optimization pack werkt nu ook voor Citrix receiver op Mac en Linux waardoor het gebruik van Linux OS op een thinclient weer een aantrekkelijk alternatief kan zijn. Tevens is er nu ook ondersteuning voor Skype for business en Office 365 in virtuele omgevingen.

Linux Virtual Deskstops (Vanaf FP2)

Op veler verzoek heeft Citrix nu de mogelijkheid geïntroduceerd om virtuele Linux machines aan te bieden aan medewerkers.
Hiermee kunnen medewerkers dus gebruik maken van een Linux machine in het datacenter, ongeacht vanaf welk device ze verbinding maken (Windows, Mac, IOS, etc..).De ondersteunde Linux versies beperken zich voorlopig wel tot SUSE Linux Enterprise Desktop 11 SP3 of Red Hat Enterprise Linux 6.6

En verder ……

•Storefront 3, Het aanpassen van de storefront interface is nu nog eenvoudiger geworden en biedt een generieke look & feel voor de eindgebruiker vanaf elk device.
•Smartcards, Loggen nu nog sneller aan (25% verbetering in login tijden….)
•Universal print server, nu geschikt voor Windows 2012 R2 en Windows 10, maakt enterpriseprinting nog eenvoudiger
•HD Support voordrawing tablets, verbeteringen in de ondersteuning voor Wacom tablets

Mee weten? Neem vandaag nog contact met ons op om uw migratie naar Citrix XenApp of XenDesktop FP3 te bespreken.

 

Posted in Citrix, Nieuws.