Businessman standing in front of the choise

Zero Clients vs Thin Clients

Thin Clients waren de dunste maar Zero clients dagen hen uit met met bijna geen opslag- of configuratie eisen.

Zero clients zijn vergelijkbaar met Thin Clients in hun doel – het benaderen van een desktop in een datacenter – maar zero clients vereisen veel minder configuratie.

Zero clients zijn over het algemeen kleine en eenvoudige apparaten met een standaard set van functies voor ondersteuning van de meeste gebruikers ondersteunen. Ze hebben vaak maak maar ondersteuning van een datacenter desktop product en remote display protocol. De configuratie is eenvoudig met een paar instellingen in vergelijking met de duizenden instellingen in een desktop-besturingssysteem. Een Zero Client laadt de eenvoudige configuratie van het netwerk telkens als ze worden ingeschakeld, waardoor de zero clients op een locatie allemaal hetzelfde zijn.

Zero clients ondersteunen toegang tot een scala van desktop-types, terminal services, een virtuele desktop infrastructuur of dedicated rackmount of blade werkstations.

Het uitgangspunt van een zero client is dat het apparaat op het bureau van de gebruiker geen persistente configuratie heeft. In plaats daarvan krijgt het de informatie hoe toegang tot het bureaublad wordt verkregen elke keer dat het wordt opgestart. Dit geeft veel operationele voordelen, omdat de zero client-apparaten nooit uniek zijn. Dit in tegenstelling tot een thin client, waarop lokale applicaties geïnstalleerd kunnen worden en waarvan de configuratie op het apparaat zelf word opgeslagen.

De originele thin clients waren zoals wat we nu zero clients noemen. Het waren eenvoudige apparaten die toegang tot een desktop gaf in een datacenter. Twee factoren hebben geleid tot de ontwikkeling van thin clients in dikkere apparaten. De eerste was de entree van pc-makers op de thin client markt, en de tweede was een noodzaak om te werken rond de beperkingen van op afstand weergeven van een Windows-bureaublad.

Hieronder zullen we de verschillen tussen de Thin Clients en Zero Clients bespreken.

Thin Client

Thin Client-apparaten voor Desktop virtualisatie zijn traditioneel eindpunt apparaten met een soort van uitgekleed en vergrendeld Operating Systeem. De meest voorkomende vormen van Thin Clients draaien op Linux, Windows Embedded (Windows XPembedded / WES / WES7) en in mindere mate Windows CE. Windows CE wordt minder vaak ingezet vanwege het gebrek aan beschikbare broker voor verbindingen. Het is uiterst moeilijk voor een Windows Embedded Thin Client om een ​​virus te krijgen en is het onmogelijk voor een Linux Thin Client om er een te krijgen.

Zero Clients

In plaats van een besturingssysteem hebben Zero Clients een getunede onboard processor speciaal ontworpen voor een van de drie VDI-protocollen (PCoIP, HDX, of RemoteFX). Het merendeel van het decoderen, processen en weergeven vindt plaats in speciale hardware en is daarom efficiënter dan een software client en een standaard CPU en GPU opstelling zoals bij een Thin Client. Zero clients hebben opstartsnelheden van enkele seconden zijn immuun voor virussen, verminderen de totale uitvaltijd en verhogen de productiviteit van de eindgebruiker. De Zero Client apparaat vereist zeer weinig onderhoud en heeft zelden een update nodig, tenzij er een significante veranderingen / verbetering van de VDI-protocol of af en toe een BIOS-gerelateerde-update.

De Verschillen

Laten we de verschillen tussen de Thin Client en Zero Clients op een rijtje zetten:

Type verbinding
Een factor die de verschillen tussen Thin-  en Zero Clients onderscheidt is hun type verbinding met de desktop in het datacenter.

  • Thin Clients bevatten meestal meerdere VDI connection brokers. Deze worden beheerd met een centrale management voorziening die nodig is om ze efficiënt te onderhouden en updates te kunnen uitrollen.
  • Zero Clients draaien alleen een type verbinding. Grotendeels Citrix, VMware of Microsoft. Deze apparaten kunnen ook worden centraal beheerd, maar is niet zo noodzakelijk als een Thin Client.

De reden waarom zoveel mensen Thin Client-apparaten voor hun VDI-implementatie inzetten is vanwege hun grote flexibiliteit. Thin Client-apparaten zijn in staat om connection brokers (VMware,  Citrix, Microsoft) te wijzigen wanneer vereist door de snel evoluerende desktop behoeften van uw bedrijf. Hoewel flexibiliteit een leuke functie is, zijn Zero Clients fijn afgesteld voor een specifiek protocol waarmee een robuuste video-ervaring biedt. 10ZiG’s V1200 is een goed voorbeeld van een Zero Client voor PCoIP (VMware) die uitzonderlijke video graphics biedt; dit apparaat is speciaal ontworpen voor de PCoIP Portal Processor.

Configuratie
De configuratie is een andere factor die Thin Clients vergelijkt versus Zero Clients.

  • Thin Clients zijn meestal geconfigureerd met behulp van een sjabloon van afgelopen Thin Client configuratie en dus kan de inrichting zeer eenvoudig gedaan worden door een enkele IT-beheerder. Met Thin Clients, software-updates zijn meestal groter en kan vaker dan voor Zero Clients vanwege hun uitgebreide functies. Thin Client software-updates zijn nog steeds vrij klein en minder vaak in vergelijking met een PC.
  • Zero Clients vragen een relatief korte en eenvoudige configuratie vergeleken met die van een Thin Client. Software-updates voor Zero Clients vragen meestal een minuut, bijvoorbeeld de Tera2 PCoIP Zero Client bevat de Teradici PCoIP chipset en heeft meestal alleen updates voor de PCoIP protocol zelf, of af en toe een BIOS-update voor een betere ondersteuning.

Houd in gedachten dat Thin Clients meer langdurige updates hebben, maar dat deze kunnen worden gepland in de avonduren zodat eindgebruikers zich niet bewust zijn van de updates en heeft geen invloed op hun productiviteit.

Mogelijkheden
Het identificeren van de toepassingsbehoeften van de eindgebruiker is een belangrijke overweging bij het kiezen van Thin clients of Zero Clients.

  • Thin Clients staan ​​bekend als flexibel en zijn ontworpen voor de behoeften van de individuele eindgebruiker. IT-managers kunnen simpel toepassingen op de Thin Client installeren zoals browsers, e-mailclients, PDF-viewers, alsmede de connectiviteit aan een legacy client-server applicatie
  • Zero Clients zal alleen toepassingen op de desktop-server kunnen gebruiken. Deze apparaten kunnen de meeste grafische veeleisende applicaties uitvoeren en kan de hoogste kwaliteit multi-media ondersteunen. Zero Clients zijn de perfecte oplossing voor mensen op zoek naar quad monitoren gebruik, zonder verlies van nauwkeurigheid.

Uitzonderlijke grafische mogelijkheden, ultra-low power, snel opstarten en eenvoudig beheer zijn de kenmerken voor die mensen bij de beslissing om een Zero Client implementeren. Anderen gaan voor de zeer flexibele, volledige Thin Client die de meest ware desktop-ervaring biedt.

Posted in Blog, Nieuws and tagged , .