Live van Citrix Summit 2015

Hoewel Citrix Summit een non-disclosure partner evenement is en we dus niet alles mogen melden zijn er genoeg aankondigingen die we hier kunnen doen. Hieronder alvast de meest belangrijke. Wij verwachten overigens dat tijdens het eindgebruikers event Citrix Synergy van Mei aanstaande een aantal zeer belangrijke producten gelanceerd zullen worden.

Verbeteringen en aanvullingen XenApp en XenDesktop

  • Optimization Pack voor Lync – Citrix zal de Optimization Pack HDX voor Microsoft Lync updaten om de levering van Lync 2013 op Linux en Mac-apparaten mogelijk te maken en nieuwe telefonie-features te introduceren om het voor gebruikers eenvoudiger te maken om optimaal te profiteren van unified communications
  • Director Session Recording – Deze functie geeft IT en Security manager en beheerders meer gedetailleerde inzicht in gebruiker sessies om controle te verbeteren en meer pro-actieve mogelijkheden voor probleemoplossing bieden
  • Linux Virtual Desktop Agent – Hoewel Citrix al jaren Windows applicaties naar Linux apparaten brengt zijn sommige organisaties afhankelijk van Linux-gebaseerde engineering- en wetenschappelijke toepassingen en willen deze aan de werknemers leveren als virtuele applicaties. Om aan deze behoefte te voldoen, heeft Citrix een Linux Virtual Desktop Agent geintroduceerd zodat medewerkers Linux-applicaties op niet-Linux-apparaten kan draaien.
  • HDX met Framehawk – Business managers en andere professionals moeten vaak gebruik van Wi-Fi of mobiele netwerken maken die traag en inconsistent kunnen zijn. Citrix HDX met Framehawk biedt unieke optimalisatie technologieën die uitdagende netwerkomstandigheden overwinnen om een beter-dan-native gebruikerservaring te leveren voor het gebruik van applicaties, toegang tot web-based applicaties of het bekijken van video’s.
  • DesktopPlayer voor Windows – Sommige werknemers, met inbegrip van aannemers en adviseurs, vereisen toegang tot hun bureaublad ook als er geen netwerkverbinding beschikbaar is. Citrix Desktop Player voor Windows zal een veilige offline virtuele desktop op bedrijfs- en BYO Windows laptops mogelijk maken

Citrix WorkspacePod

Citrix heeft vandaag Citrix WorkspacePod aangekondigd, een volledig geïntegreerde oplossing voor het leveren van moderne werkplekken. In samenwerking met technologiepartners ontwikkelt Citrix een all-in-one oplossing van hard- en software oplossing met geïntegreerde compute, storage en netwerk om de kosten en complexiteit voor het leveren van toepassingen, waaronder Windows, Web en Linux te verminderen. Klanten en partners kunnen WorkspacePods gebruiken om workspace oplossingen te schalen naar duizenden gebruikers met superieure, voorspelbare prestaties met de intuïtieve gebruikerservaring die is uitgegroeid tot een Citrix-keurmerk.

Citrix XenServer 6.5

Citrix breidt in XenServer 6.5 hun toonaangevende GPU virtualisatie uit met ondersteuning van NVIDIA GRID vGPU technologie en levert een 50 procent stijging van de server dichtheid voor het leveren van high-end 3D grafische toepassingen in virtuele desktops.

Samenvattend:
– Verbetering van GPU virtualisatie : 50% meer sever dichtheid voor XenApp / XenDesktop gebruikers voor 3D apps
– Volledige 64-bit kernel tbv de laatste Hardware en Software ontwikkelingen
– Ondersteuning van Intel TXT om
– Geo-tagging voor geo-fencing van applicaties zodat deze alleen binnen een bepaalde locatie gebruikt kunnen worden

 

 

 

 

Posted in Blog, Nieuws.