ControlUp monitoring tool

Tijdens mijn werk kom ik veel interessante producten tegen die IT beheerders kunnen gebruiken om hun servers en werkstations te monitoren en beheren.
Ik zag laatst een product dat ik zo interessant vond dat ik direct besloot het in ons bedrijf te introduceren en aan mijn klanten te adviseren.

ControlUp

ControlUp is Een Real-Time monitoringsysteem van Smart-X voor Windows omgevingen zoals Servers, Terminals, Workstations en VDI-omgevingen.
Een management systeem dat alle middelen op verschillende niveau’s monitort (Computer, Sessie, Process) en geavanceerde beheeracties uitvoert op diverse consoles op hetzelfde moment, binnen een paar seconden.

ControlUP monitor

 

 

Hoe werkt het

De console wordt op een enkele computer uitgevoerd en vereist geen installatie.
Vanaf de console kies je welke middelen je wilt beheren vanaf je Active Directory omgeving.
De console installeert automatisch agents zonder tussenkomst van de gebruiker. Vanaf dat moment wordt ControlUp het eenvoudigste platform om te controleren, om problemen op te lossen en om deze hulpmiddelen te beheren zoals je daarvoor nooit eerder hebt kunnen doen.

ControlUp in aktie

Een rasterweergave voor alle bronnen en sorteer ze op hun Stress Level. Inzoomen brengt ons naar de specifieke gebruiker of proces dat de stress veroorzaakt, inclusief de mogelijkheid om een screenshot van het proces te maken.

grid
Register vergelijking tussen vele hulpmiddelen inclusief de mogelijkheid om toe te voegen, te verwijderen en te wijzigen.

 

registry
Beheer RDP Sessies

rdp
Meerdere, gelijktijdige, acties op vele hulpmiddelen in real-time: vernieuw het groepsbeleid, Flush DNS. Als we een script nodig hebben dat niet op de lijst staat – dan kan het handmatig worden toegevoegd.
targeted


ControlUp Voordelen

Veel systemen zijn erop gericht om te monitoren of te beheren. Maar ControlUp heeft enkele belangrijke voordelen.

  • Geen noodzaak tot implementatie – Er is geen speciale hardware nodig. De console is draagbaar en de agenten implementeren gaat snel en stil, alleen downloaden en je kan beginnen.
  • Een console – voor servers en voor werkstations, voor zowel monitoring als beheer.
  • Geavanceerde inzoom mogelijkheden – Een “stressed”” computer, sessie of proces kan binnen enkele seconden worden gelocaliseerd
  • Continue verversen van gegevens – de agents sturen elke 3 seconden gedetailleerde informatie naar de console
  • Gelijktijdige acties – beheer van duizenden sources en voert op allen, binnen een paar seconden, acties uit.
  • Incident triggers – aangepaste waarschuwingen kunnen worden geconfigureerd voor een automatische email op een bepaalde gebeurtenis. Bijvoorbeeld: wanneer CPU meer dan 90% claimt in een periode van meer dan 5 minuten.

Duizenden organizaties gebruiken al ControlUp

Het is de nummer 1 tool in onze organisatie om problemen op te lossen en de omgeving te beheren.
Ik vind het een fantastische tool en adviseer je dan ook om het te downloaden zodat je wennen aan een totaal verschillende manier van werken.

Download hier ControlUp 

 

 

 

 

 

Posted in Blog, Diensten and tagged .