Mobiliteit Advies

Mobiliteit en de ‘consumerization van de IT’ zorgen voor grote uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid, beveiliging en applicatie gebruik.

Mobilitieit en BYOD / CYOD

Mobiliteit staat hoog op de agenda bij organisaties. Meer en meer medewerkers willen ook buiten kantoor kunnen beschikken over de applicaties en data om goed te kunnen werken. Maar dit is niet zo eenvoudig meer als vroeger.

Tegenwoordig willen medewerkers toegang tot applicaties en data op allerlei mobiele apparatuur, zoals op hun eigen devices die ze van thuis meebrengen. En goed kunnen werken houdt tegenwoordig meer in dan mobiel e-mail kunnen gebruiken.

Mensen willen kunnen beschikken over hun gebruikelijke Windows- en webapplicaties en de native mobiele apps die ze altijd gebruiken, zowel in de cloud als in het datacenter, en deze apps bevinden zich verspreid over verschillende locaties. De IT stelt echter de nodige vragen bij die onbetrouwbare devices. Hoe zit het met de beveiliging en de schaalbaarheid van het netwerk bijvoorbeeld?

Mee met de ontwikkelingen!

Als organisatie heeft u nu eenmaal te maken met privacygevoelige informatie. U kunt niet toestaan dat uw medewerkers deze informatie ongecontroleerd opvragen en verspreiden. Dat kan met  Mobile Device Management. Dé oplossing voor uw beheervraagstukken van smartphones en tablets.

  • Beveiligingsinstellingen afdwingen en aan apparaten toegang tot uw domein geven, of juist ontzeggen.
  • Apparaten op afstand “schoonmaken” in geval van diefstal of inbraak.
  • Beheer van apps door een organisatie appstore, volledig aangepast aan uw wensen.

Oplossing op maat

Mobile Device Management biedt organisaties een beheertool voor mobiele applicaties, een basis beveiligingsniveau en uitgebreide rapportagemogelijkheden. En er zijn extra beveiligings- en inventarisatieopties mogelijk.

Mobile device management helpt devices beveiligen, maar is maar een onderdeel van de oplossing; complete mobiele productiviteit vereist ook veilige mobiele e-mail en de mogelijkheid van toegang tot en synchroniseren en delen van data op elk device die mensen gebruiken.

Weet u niet goed wat voor u de beste oplossing is?

Square One Solutions kan u ondersteunen bij het bepalen van de juiste instellingen en het opleiden van beheerders en gebruikers. Deze dienst is ook beschikbaar als ‘software as a service’, waardoor u zelf de controle hebt over de mobiele apparaten.

Daarnaast bieden wij de volgende mogelijkheden;

  • ontwikkelen, controleren en uitrollen van beleid voor mobiele apparaten;
  • inventariseren welke apparaten nu binnen het gemeentelijke domein vallen;
  • eenvoudig rapportages genereren;
  • alleen betalen voor het aantal te beheren apparaten.
Posted in Mobiliteit.