mobility

Blog: Managing Mobiliteit – Belangrijke Aspecten

Mobiel werken, en de ontwikkeling van bijbehorende applicaties, wordt gedreven door een aantal belangrijke trends, waaronder een brede waaier van mobiele toepassingen, “consumerization van IT” en de adoptie van smartphones en tablets op de werkvloer. Onderzoeksbureau International Data Corporation (IDC) voorspelt dat in 2013 wereldwijd het aantal gelverde Tablets het aantal draagbare PCs zal overtreffen. In 2015 zou dit zelfs het totaal aantal PCs overtreffen. Is uw bedrijf klaar mobiliteit op de werkvloer te beheren?

Hieronder een aantal belangrijke aspecten:

Secure Mobility

De beveiliging van uw netwerk is slechts zo sterk als je zwakste punt. Mobiele apparaten die zijn aangesloten op uw bedrijfsnetwerk is uiteraard prima, zolang ze veilig zijn. Deze apparaten zijn steeds vaker het doelwit van cyber bedreigingen zoals malware en virus-infectie, zeker als deze verloren of gestolen zijn. Om uw zakelijke applicaties en data te beschermen zorgt u er voor dat uw mobiele apparaten een mobiele antivirus bescherming hebben. Vraag medewerkers het verlies of gestolen mobiele apparaten direct te melden.

Fast Mobility

Werknemers die hun persoonlijke mobiele apparaten gebruiken voor het werk wordt meestal aangeduid als een Bring Your Own Device Policy. Zorg ervoor dat uw draadloze netwerk (WiFi) beschikt over voldoende bandbreedte en bereik, zodat uw medewerkers snel toegang hebben tot mobiele toepassingen, zoals e-mail, bedrijfsapplicaties en data. Dit zorgt ervoor dat uw medewerkers productief zijn.

Mobile Applications

Mobiliteit is een top IT-trend daarom bieden veel software leveranciers mobiele uitbreidingen van hun applicaties. E-mail, klantenservice, kalenders en scheduling applicaties maken het gemakkelijk voor medewerkers op de hoogte blijven van hun taken wanneer ze niet oo kantoor zijn. Andere mobiele toepassingen waaronder: bezoeker sign-in, klantenbinding applicaties en zelfs credit card processing kunnen de papieren en andere handmatige processen binnen een bedrijf vervangen.

IT Consumerization and Mobility

De acceptatie van mobiliteit voor persoonlijk gebruik maakt het voor niet-technische gebruikers zeer eenvoudig mobiele applicaties te downloaden, installeren en configureren. Aangezien mobiele apps steeds populairder worden op de werkplek, kan het gemakkelijk zijn voor medewerkers om apps te verbinden met bedrijfsgegevens. Als dit gebeurd zonder toestemming wordt dit  Rogue IT genoemd. Door middel van het schriftelijk vastleggen van beleidslijnen, procedures en gebruikers hierin op te leiden kunt de hoeveelheid Rogue IT in uw bedrijf te verminderen.

Door het ontwikkelen van een mobiliteitsstrategie voor uw bedrijf kunt u de risico’s van de mobiliteit op de werkplek beheren en geeft u medewerkers de mogelijkheid overal te werken. Met een goede planning kunt u migreren naar mobiliteit en profiteert van deze belangrijke IT-trend

Posted in Blog and tagged , .

Leave a Reply