SQ1 diensten

Vermijd Downtime door een Business Continuity Plan

Bedrijven, groot en klein, zijn in toenemende mate afhankelijk van hun IT-systemen en infrastructuur. Het hebben van een Business Continuity plan is een pro-actieve manier onnodige downtime als gevolg van een ramp, menselijke fouten of inbreuk op de beveiliging te voorkomen. Downtime kan niet alleen leiden tot verlies van gegevens, maar volgens een conservatieve schatting van Gartner Research zijn de kosten van downtime voor een computernetwerk $ 42.000 per uur*. Voor een klein bedrijf zonder een business continuity plan zou een dergelijke downtime grote gevolgen op de lange termijn kunnen hebben.

In het geval van natuurrampen of IT- uitval, is het belangrijk de risico’s en de financiële verliezen als gevolg van downtime te kunnen berekenen om zo tot het optimaal toewijzen van IT-middelen te komen en uw bedrijf weer snel online te brengen. Hieronder vindt u suggesties voor het aanbrengen van downtime voor uw computernetwerk in perspectief.

Downtime van uw computernetwerk en uw Business Continuity Plan

Er zijn vele factoren die bijdragen aan “verlies” als gevolg van downtime. Deze factoren omvatten de productiviteit van medewerkers, financiële verliezen, boetes, juridische kosten, verlies van inkomsten, en verlies van goodwill. Of het nu gaat om voorraad die in vrachtwagens zit, facturen die niet verstuurd kunnen worden, of kassa’s die niet meer werken, het is belangrijk om te begrijpen welke applicaties en data het meest belangrijk zijn om snel terug te brengen. Door identificatie van de systemen die het belangrijkst zijn voor uw bedrijfsvoering, zult U snel beseffen waar het grootste risico op downtime is in uw bedrijf. Merk ook op dat het verlies van gevoelige gegevens, zoals credit card informatie, tot hoge boetes en reputatieschade kunnen leiden naast verloren inkomsten.

Hoe Downtime vermijden met uw Business Continuity Plan

Om de rampzalige gevolgen die downtime op uw bedrijf kan hebben te vermijden is het hebben van een business continuity plan cruciaal. Een business continuity plan is een set van richtlijnen, systemen, beleid en procedures die zijn ontworpen om uw bedrijf in het geval van een ramp weer op de rails te krijgen. In deze plannen dienen details over de backup van toepassingen en hun gegevens te worden opgenomen met de nadruk op systeemherstel.

Downtime kan niet alleen het resultaat zijn van een natuurramp, maar ook van hardware storing, menselijk falen, of cyberaanvallen. Omwille van de vele oorzaken van downtime , is het belangrijk om uw backup en recovery scenario’s regelmatig te testen en ervoor zorgen dat uw systemen op een snelle wijze weer online te brengen zijn. Voor ramp scenario’s is het ook van belang om rekening te houden met het trainen van medewerkers in het protocol in een noodsituatie.

Inzicht in de effecten die een ramp kan hebben op uw bedrijf is uiterst belangrijk. Om uw bedrijf voor te bereiden op een ramp, is het noodzakelijk om de kosten en risico’s van downtime van uw bedrijfskritische applicaties en hun data te analyseren. Het hebben van een proactieve business continuity plan zal uw bedrijf geld besparen, én kan uw bedrijf redden.

 

*http://www.networkworld.com/careers/2004/0105man.html

Posted in Blog and tagged .

Leave a Reply